کد خبر: 270302130119
اقتصادتولید و بازرگانیروزنامهصنعت و معدن

محور اصلی برنامه‌های کیفی ایران خودرو تشریح شد؛ نفع همگانی از طرح تحول کیفیت آبی پوشان جاده مخصوص

زینب غضنفری

ارتقای کیفیت خودروهای تولیدی همواره چالش و تمرکز اصلی گروه صنعتی ایران خودرو بوده و سالیان اخیر این امر با جدیت بیشتری دنبال شده است.

در راستای تحقق گام دوم طرح تحول کیفیت در حوزه تامین و در چارچوب ابلاغیه استراتژیک گروه صنعتی ایران ‌خودرو، اهم برنامه‌های کیفی شرکت ساپکو در حوزه تامین در سال ۱۴۰۲ در قالب ۹ محور اصلی تشریح و ابلاغ شد.

مشارکت ساپکو با ایران ‌خودرو در استقرار کامل سیستم‌های تولید و کیفیت در شرکت‌های تابعه گروه صنعتی، ارتقای سطح بلوغ و قابلیت سازمانی زنجیره سازندگان و متوازن سازی سطح بلوغ با ایران خودرو، کاهش واریانت و گوناگونی قطعات در خودرو با یکسان‌سازی نود و شبکه محصولات (IKBCM, IKECU) و یکسان‌سازی قطعات (EMS)، شناسایی و قطع وابستگی خطوط ایران ‌خودرو از منابع تک‌منبع و دارای ریسک کیفی در شبکه خدمات پس از فروش از اولویت‌های این برنامه به‌ شمار می‌رود.

همچنین تضمین انطباق تامین و طراحی قطعات مطابق با استانداردهای سازمان ملی استاندارد از طریق کنترل ویژه فرآیند و محصول قطعات اثرگذار در شماره‌گذاری خودرو و الزامات قانونی COP به ‌عنوان یکی دیگر از پروژه‌های ۱۴۰۲ مدنظر قرار گرفته و در همین راستا بهینه‌سازی هزینه‌های کیفیت از طریق بهبود کیفی ۳۴ قطعه (۱۰۰ قطعه – سازنده) برتر شبکه خدمات پس از فروش و خطا ناپذیرسازی محصول/ فرآیند قطعات تامین شده با اولویت قطعات اثرگذار بر شبکه خدمات پس از فروش طی سال جدید در دستور کار قرار گرفته است.

گفتنی است، همچون سال‌های پیشین، ساپکو در این راهبرد، پیاده‌سازی و ارتقای سیستم مدیریت سامان‌دهی محیط کار (۵S) را برنامه‌ریزی کرده و همچنین با پی‌گیری اقداماتی شامل هدفمندسازی سپرده گارانتی، ارتقای فرآیند Reactivity، ارتقای سازندگان دارای عملکرد کیفی نامناسب بر اساس الزامات STAS، ارزیابی و ارتقای مهندسی سازندگان، جاری‌سازی الزامات تاییدیه با وضعیت QS در پروژه تارا و مدیریت نظارت بر کیفیت اقلام خرید خارج، پیاده‌سازی و نهادینه سازی استحکامات کیفی در فرآیند سازندگان را در دستور کار قرار داده است.

شناسایی و قطع وابستگی خطوط ایران‌ خودرو از منابع تک ‌منبع و دارای ریسک کیفی در شبکه خدمات پس از فروش به عنوان یکی از محورهای اصلی طرح تحول کیفیت در حوزه تامین، نشان از تدوین برنامه‌های استراتژیک در گروه صنعتی ایران خودرو دارد.

این اقدام از سوی ایران خودرو علاوه بر رشد تولید، ارتقای کیفیت و کاهش قیمت محصولات شرکت، نفع همگانی دارد و تامین قطعات برای سایر خودروسازان را نیز تسهیل خواهد کرد.

به علاوه، در روزگاری که کشور با کسری ارز مواجه است و تامین ارز به دشواری صورت می‌گیرد، برنامه‌های کیفی‌سازی گروه صنعتی ایران خودرو سبب کاهش ارزبری و هزینه واردات صنعت خودرو می‌شود؛ چرا که تولید قطعات با کیفیت در داخل، نیاز شرکت‌ها به واردات قطعه را کم می‌کند  و با توجه به مشکلات بالای خودروسازان در تامین ارز، این امر موجب رفع مشکلات ارزی، ایجاد اشتغال‌زایی و از همه مهم‌تر بهبود کیفیت و رقابت‌پذیری در صنعت خودرو و در نهایت ارتقای جایگاه ایران خودرو در منطقه خواهد شد.

به عنوان مثال، شرکت ساپکو موفق به بومی‌سازی و تولید انبوه ورق گرم استحکام بالا (مصرفی مجموعه درایو پلیت گیربکس اتوماتیک خودروهای ۲۰۷، تارا و دنا پلاس) و همچنین ورق گالوانیزه استحکام بالای پیشرفته (مصرفی قطعات تقویت داخلی در جلو، محکم‌کننده داخلی در عقب بدنه و ستون بالایی وسط بدنه خودرو تارا) شده است.

به این ترتیب، گروه صنعتی ایران خودرو به خودکفایی در بیش از ۳۵۰۰ تن از ورق‌های مورد نیاز زنجیره تامین در سال ۱۴۰۲ دست یافت و پیش‌بینی می‌شود با بومی‌سازی این سه نوع ورق، بیش از چهار میلیون یورو در سال صرفه‌جویی ارزی شود.

به طور کلی می‌توان گفت، گام دوم طرح تحول کیفیت در حوزه زنجیره تامین گامی‌بلند در جهت افزایش سطح رضایتمندی مشتریان و نشانه مشتری‌مداری بالای بزرگترین خودروساز خاورمیانه است. بر همگان آشکار است که تولید خودروی بی‌کیفیت نتیجه‌ای جز وارد شدن خسارت به سرمایه‌های عمومی‌و ملی ندارد و هر بنگاه اقتصادی بدون توجه به نیازهای مشتری محکوم به شکست است.

بنابراین، اقدام جد ایران خودرو در راستای افزایش کیفیت محصولات در راستای مشتری مداری بوده و قطعا بر افزایش رضایتمندی عموم مردم و همچنین ارتقا جایگاه ایران خودرو نزد مشتریان داخلی و خارجی تاثیرگذار خواهد بود.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا