کد خبر: 28020027346
جامعه و فرهنگ

مقایسه هزینه زندگی در ایران و آمریکا

هزینه زندگی در ایران و آمریکا چقدر است

برای اینکه ببینیم هزینه زندگی در یک کشور چگونه است باید سری به هزینه مسکن، مواد غذایی، بهداشت و درمان، تفریح و باقی هزینه‌های آن بزنیم. در این مطلب هم قصدمان این است درباره هزینه‌های زندگی در ایران و آمریکا برایتان بنویسیم و آن‌ها را باهم مقایسه کنیم ببینید کدامشان بیشتر است. البته این نکته را هم در نظر بگیرید از آنجایی که شما در ایران زندگی می‌کنید و احتمالاً از قیمت‌ها هم باخبر هستید، بیشتر تمرکزمان را روی هزینه‌های زندگی در آمریکا خواهیم گذاشت که اطلاعات جدیدی برایتان داشته باشیم و شما هم بتوانید استفاده‌ای ببرید.

مقایسه هزینه زندگی در ایران و آمریکا | هزینه مسکن

شما اگر بخواهید آپارتمانی در مرکز شهر نیویورک اجاره کنید، باید به طور ماهانه چیزی در حدود ۳۰۰۰ دلار پرداخت کنید. که خب، این عدد را اگر با دلار فعلی حساب کنیم می‌شود ماهانه ۶۰ میلیون تومان اجاره یک آپارتمان یک‌خوابه در مرکز شهر نیویورک. البته فراموش نکنید باید حواسمان به درآمد افرادی که در آمریکا زندگی می‌کنند هم باشد که ما در ادامه به این موضوع هم خواهیم پرداخت. آن وقت خواهید دید، خیلی هم بی‌ربط و غیرمنطقی نیست و قیمت‌گذاری انجام شده در آمریکا به نسبت ایران، به مراتب منطقی‌تر است. البته نکته دیگری که حائز اهمیت است، گران‌قیمت بودن شهرهایی مثل نیویورک، بوستون و لس‌آنجلس است.

هزینه زندگی

مقایسه هزینه زندگی در ایران و آمریکا | درآمد افراد

خب، در ادامه برخی از شغل‌هایی که در آمریکا وجود دارد را آورده‌ایم و جلوی آن، درآمدشان را هم نوشته‌ایم. با مقایسه حقوق و درآمد این افراد می‌توانید ببینید، قیمت اجاره آن قدرها هم پرت نبوده و یک نفر اگر شغلی داشته باشد می‌توانید زندگی مرفهی را برای خودش دست و پا کند. اما در ایران نسبت‌ها این‌طور نیست. شما برای اجاره حداقل باید چیزی نزدیک به یک‌میلیون و پانصد هزار تومان بپردازید درحالی‌که شاید درآمدتان با سه شیفت کار کردن نهایتاً به چهار میلیون تومان برسد.

  • صندوق‌دار: ۲۵.۰۰۰ دلار
  • کپی رایتر (نویسنده شعار تبلیغاتی): ۶۰.۰۰۰ دلار
  • تحلیلگر مالی: ۸۳.۰۰۰ دلار
  • طراح گرافیک: ۵۲.۰۰۰ دلار
  • معلم: ۵۰.۰۰۰ دلار
  • مهندس نرم‌افزار: ۹۳.۰۰۰ دلار

همان‌طور که می‌بینید کمترین میزان حقوق متعلق به صندوق‌دار است و این حقوق‌هایی که نوشتیم مربوط به متوسط حقوق سالانه این افراد است. یک صندوق‌دار ماهانه چیزی در حدود ۲.۰۰۰ دلار کسب درآمد می‌کند.

هزینه زندگی

مقایسه هزینه زندگی در ایران و آمریکا | هزینه بهداشت و درمان

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های زندگی در آمریکا را می‌توان سیستم درمانی آن در نظر گرفت چرا که دارای باکیفیت‌ترین سیستم درمانی است. به همین خاطر به همه شهروندان این کشور توصیه می‌شود حتماً یک بیمه درمانی داشته باشند. در ایران هم داشتن بیمه درمانی ضروری است چرا که پرداخت هزینه درمان بیماری‌های مختلف به صورت آزاد بسیار زیاد بوده و تقریباً غیرممکن است. شما برای چک آپ کل خانواده‌تان در آمریکا باید چیزی به اندازه ۱۵۰ دلار هزینه کنید و اگر می‌خواهید برای مدت یک هفته داروی سرماخوردگی داشته باشید، چیزی در حدود ۹ دلار هزینه‌تان خواهد شد. همه این قیمت‌ها را در نسبت با درآمدی که بالاتر درباره آن نوشتیم، در نظر بگیرید.

هزینه زندگی

مقایسه هزینه زندگی در ایران و آمریکا | هزینه حمل‌ونقل

برخلاف تصوری که درباره آمریکا وجود دارد، هزینه رانندگی در این کشور بسیار ارزان است. اگر در شهرهای بزرگ آن سکونت کنید، آن وقت مسئله فرق می‌کند و توصیه می‌کنیم به هیچ عنوان از اتومبیل شخصی‌تان استفاده نکنید و سراغ وسایل نقلیه بروید. اتومبیلتان را بگذارید برای سفرهای برون‌شهری که حسابی می‌توانید ارزان سفر کنید. شما برای هر لیتر بنزین چیزی در حدود ۷۰ سنت باید بپردازید. اگر به صورت ماهانه با اتوبوس درون شهر جابجا شوید، هزینه‌تان تنها ۱۱۹ دلار خواهد شد و قیمت رفت و آمد با تاکسی به ازای هر ۸ کیلومتر جابجایی ۱۵ دلار است. راستی، یک نکته راجع به خرید اتومبیل به شما بگوییم. درآمد بالا که خاطرتان هست، نه؟

مقایسه هزینه زندگی در ایران و آمریکا | هزینه تحصیل در آمریکا

در این باره باید بگوییم، بسته به انتخابتان، می‌توانید سراغ جایی گران‌قیمت بروید. در آمریکا درست مثل ایران، دانشگاه‌های عمومی و خصوصی وجود دارند که قیمت‌گذاری‌شان روش متفاوتی دارد. برخی دانشگاه‌ها هم وجود دارند که این امکان را برای دانشجوهایشان در نظر می‌گیرند که اگر استعداد دارند اما توان مالی زیادی ندارند، بتوانند با بودجه دانشگاه، تحصیل کنند و از درسشان عقب نمانند. اگر بخواهید در دانشگاه عمومی آمریکا چهار سال لیسانس خود را بگذرانید باید چیزی در حدود ۲۴.۰۰۰ دلار هزینه کنید و این هزینه برای دانشگاه خصوصی چیزی در حدود ۳۳.۰۰۰ دلار خواهد بود.

خودتان تصمیم بگیرید، ایران یا آمریکا؟

در این مطلب سعی کردیم درباره مخارج زندگی در آمریکا مطالبی را بنویسیم تا خودتان با هزینه‌های داخل ایران مقایسه کنید و ببینید کدامشان اوضاع بهتری دارند. البته نکته مهمی که وجود دارد در نظر گرفتن هزینه‌های زندگی در آمریکا در نسبت با درآمد افرادی است که آنجا کار می‌کنند. قطعاً مقایسه زندگی در آمریکا با درآمد ایران کار درستی نیست. در انتها تصمیم به عهده خودتان خواهد بود که ببینید هزینه زندگی در ایران بیشتر است یا در آمریکا؟اگر سوالی دارید میتوانید به سایت عصر اقتصاد مراجعه کنید همچنین می‌توانید در بخش نظرات، پرسش‌های‌تان را مطرح نمایید. این مقاله به هیچ عنوان قصد اینکه بگویید زندگی در آمریکا بهتر از ایران است را ندارد و صرفاً تحقیقی مقایسه‌ای انجام شده و نتیجه‌گیری بر عهده مخاطب خواهد بود.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا